Coordinació editorial de la publicació Subtil, produïda en relació al cicle expositiu homònim comissariat per Sol Riera a l’Espai 3er Esquerra de CoEspai.

La publicació neix amb l’objectiu de fixar alguns dels aspectes que les artistes –Estel Ciurana, Mar Serinyà i La Wäwä– han desplegat en els seus respectius projectes expositius, i expandir-los tenint en compte la singularitat i les possibilitats que ofereix el format editorial. En aquest sentit, s’ha optat per donar forma a una publicació a partir de tres llibres d’artista independents, que mantenen nexes en comú però que, al mateix temps, funcionen com a entitats autònomes.

Prenent com a punt de partida la línia comissarial traçada per Sol Riera, el treball d’edició apunta cap a altres direccions, integrant un element que es fa present en cadascuna de les tres aportacions que la componen: el paisatge. D’aquesta manera, el paisatge, i més concretament la seva vivència, esdevé el delicat element articulador d’aquest conjunt heterogeni.

Sibil·lina d’Estel Ciurana trasllada el tractament misteriós i enigmàtic dels autoretrats presents a l’exposició a uns paisatges que queden impregnats d’aquesta mateixa atmosfera. El cos queda relegat a un segon terme, present però invisible, establint una relació subtil amb aquests paisatges onírics.

Mar Serinyà a Ritmes de la natura recull, a manera de quadern de treball, el procés creatiu d’un projecte centrat en la integració del cos en un paisatge natural, amb la finalitat de copsar-ne el ritme a través de la seva plasmació en el rastre i el traç.

Finalment, A flor de pell d’Alba Falgarona (La Wäwä) és una adaptació de la llibreta de viatge que l’artista va utilitzar durant el seu periple a través del Camino de Santiago. L’experiència del paisatge viscut i la manera com aquest transforma i altera la naturalesa del propi cos, constitueixen l’essència del seu quadern.

Publicació SubtilPublicació Subtil Llibre d'artista Sibil·lina Llibre d'artista Ritmes de la natura Llibre d'artista Ritmes de la natura Llibre d'artista A flor de pell Llibre d'artista A flor de pell

 

 

Edició seriada i firmada de 30 exemplars
ISBN 978-84-617-4281-3
© CoEspai, 2016