Rita Andreu
(Barcelona, 1986)

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Girona i Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Fundació UdG. Complementa la seva formació amb estudis de producció i realització audiovisual a l’Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia de Salt.

El seu interès envers les pràctiques artístiques contemporànies l’ha dut a abordar-les des de diverses perspectives, situant-se en l’àmbit de la curadoria (Realitats alterades, Espai 3er Esquerra, 2015; Sortir-se de la línia, Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona i M|A|C Mataró Art Contemporani, 2017-2018), en el de la creació (Joguines?, amb pierre d. la i Sebi Subirós, Espai 3er Esquerra, 2017; Jamais vu, La Sala, Torrroella de Montgrí, 2018) i en el de l’edició de publicacions i llibres d’artista (Realitats alterades, Valérie Prot, Quelic Berga, Mawatres i Montserrat Rodríguez, 2015; Subtil, Estel Ciurana, Mar Serinyà i La Wäwä, 2016; Oggetti sottratti, Barbara Cardella, 2017, Treballs manuals, Sebi Subirós, pierre d. la i Rita Andreu, 2017).

És fundadora juntament amb Olga Taravilla de la cooperativa Cultural Rizoma, a través de la qual desenvolupen projectes centrats en la investigació, la mediació i la difusió de les pràctiques artístiques contemporànies.